Eigen Haard Amsterdam – Renovatie woningen Transvaalbuurt

ClientWoningstichting Eigen Haard
ProjectRenovatie woningen Transvaalbuurt
0000

Klik hier voor informatie Eigen Haard over Transvaal 

Het Project

Scope is door Woningstichting Eigen Haard gevraagd om een directievoerder te leveren voor diverse projecten in uitvoering. Zo ook voor het renovatieproject in de Transvaalbuurt te Amsterdam.

Project Transvaalbuurt 

In de Transvaalbuurt (Pretoriusstraat, Retiefstraat en Smitstraat) renoveert Eigen Haard in overleg met de bewoners en bewonerscommissie haar woningen.

De woningen voldeden niet meer aan de huidige eisen van veiligheid, gezondheid en energiegebruik.

Volgens de technische onderzoeken dient de fundering van de woningen te worden hersteld. Verder waren er klachten over koude, tocht, vocht en schimmels. Ook zijn klachten over de gehorigheid bekend. Er zijn hiervoor een aantal verbeterende maatregelen nodig . Deze maatregelen zorgen er voor dat de woningen energiezuiniger worden. Daarom worden er ook tegelijkertijd verbeterende maatregelen uitgevoerd om energielabel B te verkrijgen. De isolerende maatregelen bestaan onder andere zoals isolatie, HR++ glas en mechanische ventilatie, dak-, vloer- en gevelisolatie. De buitengevel wordt volledig gerenoveerd en ook binnenpakket wordt ingrijpend opgewaardeerd waaronder nieuwe indeling, badkamer, keuken, trappen etc.

Bijdrage Scope

Scope is verantwoordelijk voor het kostenmangement en de inzet van een directievoerder tijdens de uitvoering.