Nieuwbouw villa van Winden

Het Project
Aan de rand van Den Haag tussen een karakteristieke lint bebouwing van diverse kleine woningen en kassen is de villa ingepast in zijn omgeving. De villa kenmerkt zich door een rangschikking van drie steenachtige volumes (o.a. leisteen) waarover zich een licht metaalachtige Kalzip bekleding uitstrekt. Door de steenachtige volumes ten opzichte van elkaar verschillend te positioneren is een open en gesloten zijde van de villa gecreëerd. Aan de openbare weg oogt de villa gesloten waardoor de woning zich met zijn grote glasvlakken richt naar de tuin en water. Een prachtig uitzicht waarbij buiten naar binnen wordt gebracht. En de grens tussen binnen en buiten vervaagt. Het interieur kenmerkt zich door een grote vide waardoor de eikenhouten spanten zichtbaar zijn en een lust voor het oog als in de woonkamer zit.
Bijzonderheden
Scope heeft een duurzaamheidsconcept voor deze woning opgesteld. De woning is voorzien van vloer- en wandverwarming, zonnepanelen en een WKO installatie en voldoet hiermee aan de wensen van de opdrachtgever.
ClientFam. van Winden
ProjectBvo: 250 m2
0000