Scope begeleidt u met ontwikkelings nieuwbouw verbouw renovatie projecten.

BREEAM EXPERT Nieuwbouw en renovatie en In-Use

Scope heeft energiebesparing en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij adviseren op het gebied van integrale duurzaamheid, materiaalgebruik en energiebesparing.

Integrale duurzaamheid

BREEAM-NL is in Nederland hét keurmerk om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe en bestaande gebouwen te bepalen. Gebouwen worden beoordeeld op een negental onderdelen: Management, Gezondheid, Energie, Transport, Water, Materialen, Afval, Landgebruik & Ecologie en Vervuiling. Deze categorieën zijn weer opgebouwd uit verschillende credits. De scores op de verschillende onderdelen leiden uiteindelijk tot een totaalscore, uitgedrukt in sterren (1 t/m 5 sterren).

Naast praktische maatregelen zorgt BREEAM ook voor heldere communicatie naar de markt en over de subsidiemogelijkheden BREEAM-NL is in Nederland hét keurmerk en beoordelingsmethode om de integrale duurzaamheidsprestatie van gebouwen te bepalen.

De methode omvat vier verschillende keurmerken waaronder BREEAM Nieuwbouw en renovatie om de duurzaamheidsprestatie van nieuwe gebouwen te bepalen. En BREEAM In-Use waarmee bestaande gebouwen op drie niveaus worden beoordeeld: Gebouw, Beheer en Gebruik.

Voordelen voor u om te kiezen voor een BREEAM certificering op rij:

  • BREEAM-NL maakt duurzaamheidscore van uw project inzichtelijk;
  • BREEAM-NL beoordeelt op negen duurzaamheidcategorieën: Management, gezondheid, energie, transport, water, materialen, afval, landgebruik en ecologie en vervuiling.
  • Een BREEAM-NL project heeft aantoonbaar meer waarde;
  • BREEAM-NL kan helpen bij groenfinanciering (MIA/VAMIL);
  • Met een BREEAM-NL project kunt u operationele kosten reduceren;
  • Een BREEAM-NL project is beter voor productiviteit en gezondheid;
  • Met BREEAM-NL is een gebouw voorbereid op de toekomst.

Scope heeft zowel een BREEAM expert Nieuwbouw en renovatie als BREEAM expert In-Use in huis. Onze BREEAM Experts adviseren organisaties over het laten certificeren van hun gebouwen volgens de BREEAM-NL normen.

De BREEAM-NL Expert heeft een cruciale rol in elke BREEAM-NL certificering. Het certificeringsproces vereist gedegen en nauwgezette dossieropbouw van de duurzaamheidsprestatie van het project. De BREEAM-NL Expert is de spin in het web. Hij of zij coördineert, controleert en verzamelt, en biedt het complete dossier aan ter controle van de BREEAM-NL Assessor.